Over (on)Wijsheid

Wij vinden het belangrijk dat jongeren, docenten én ouders zich bewust zijn van wat online media voor hen kan betekenen, maar dat ze ook weten waar de gevaren liggen.

In ons werk merken we dat de online mediawereld voor veel mensen nog een onbekend en avontuurlijk terrein is. Niet alleen voor onze opdrachtgevers, maar ook voor jongeren. Daarom staan we iedere week voor de klas om jongeren wegwijs te maken binnen de wereld van online media. Een dankbare taak, waar we veel voldoening en energie uit halen. Wij leren namelijk net zo veel van de jongeren, als zij van ons!

We ontwikkelen zoveel mogelijk zelf het materiaal van (on)Wijsheid. Dit in samenwerking met andere organisaties die hetzelfde doel willen bereiken. We zorgen ervoor dat het materiaal van (on)Wijsheid kwalitatief hoog is en blijven dit continu verbeteren. Alleen zo blijft het boeiend voor de jongeren, interessant voor de ouders en leerzaam voor de docenten.

Initiatiefnemers

Logo_omk

Als online communicatiebureau merken we dat de online mediawereld voor veel mensen nog een onbekend en avontuurlijk terrein is. Niet alleen voor onze opdrachtgevers, maar ook voor jongeren, docenten en ouders. Daarom staan we iedere week voor de klas om jongeren wegwijs te maken binnen de wereld van online media. Een dankbare taak, waar we veel voldoening en energie uit halen. Wij leren namelijk net zo veel van de jongeren, als zij van ons!

frisogeert2

Friso Visser & Geert Kuurstra
Eigenaren Online Media Koffer

Logo_bk

De mogelijkheden om ons digitaal te uiten zijn eindeloos. Maar bewegend beeld, zoals film of animatie krijgt toch wel de voorkeur boven alles. Ik speel, experimenteer en creëer het liefst in deze omgeving en kan lang bezig zijn met een klein detail, totdat het goed is. Film spreekt enorm tot de verbeelding en kan helpen problemen inzichtelijk te maken voor anderen. Met Onwijsheid proberen we deze ergernissen bespreekbaar te maken voor de hele klas, ondersteund met (lekker) veel beeldmateriaal.

Ondanks dat ik allang afgestudeerd ben zie je mij nog regelmatig terug komen op school. Niet als student, maar als producent voor het ontwikkelen van promotiemateriaal voor scholen. Samen met hun probeer ik zoveel mogelijk te kijken naar hoe we het beste informatie over kunnen brengen en hoe we dit op een (leuke) visuele manier kunnen verbeelden, zonder dat het saai wordt.

Kortom er ligt voor mij een mooie uitdaging om onderwerpen zoals; het voorkomen van pesten en discriminatie en het voorlichten over drugs visueel te verbeelden

ruben

Ruben de Vries
Eigenaar Beeldkrullend

logo-8dgames

8D Games gebruikt games als communicatie middel. Doordat veel mensen plezier hebben in het spelen van games is het bij uitstek een goed medium om mensen iets te leren of ergens bewust van te maken. Vooral voor jongeren zijn games een vast onderdeel in hun leven en hierdoor een vertrouwd concept om mee te werken.

Maarten werkte 12 jaar als therapeut in de psychiatrie en is expert op het gebied van spelvormen en oefeningen die verandering tot doelstelling hebben. Naast de technische ervaring en de wens gave games te maken heeft 8D games veel kruisverbanden met het onderwijs. Zo geven we les op het MBO en HBO en begeleiden we stagiaires. Een goede mix dus om tot serious games voor het onderwijs te komen.

We maken games voor verschillende platformen waarbij zowel offline als online door elkaar lopen. Dit bevorderd te transfer van de game naar het echte leven.

maarten

Maarten Stevens
Eigenaar 8D Games

Show Right Sidebar:
MENU