Workshop ‘Social media en solliciteren’

Al gamend ontdekken jongeren de mogelijkheden en risico’s van social media bij het zoeken naar een stage of baan.

Deze workshop is een groepsspel en behandelt het thema ‘stage zoeken/solliciteren en social media’. Het doel van deze workshop is jongeren op een speelse manier bewust maken van de mogelijkheden van social media om een vacature te vinden en om positief op te vallen bij bedrijven. Tegelijkertijd worden ze bewust van de mogelijke gevolgen van een negatief imago op social media.

De cursisten gaan eerst een stage/baan zoeken via social media. Ook leren ze positief op te vallen bij bedrijven bij het solliciteren, door gebruik te maken van digitale media voor het maken van een (aanvullende) motivatiebrief of CV. Aan de andere kant leren ze ook hoe bedrijven kijken naar sollicitanten met een negatief imago op social media. Van alle sollicitanten wordt 25% niet uitgenodigd op gesprek op grond van wat een bedrijf van de sollicitant op social media vindt. De kracht van deze workshop schuilt in het met elkaar in gesprek gaan en meningen en ervaringen uitwisselen doormiddel van rollenspellen.

€250,00

Category: .
Depositphotos_57954769_original

Voor wie is deze workshop?

De workshop ‘Social media en solliciteren’ is ontwikkeld voor jongeren in de leeftijd van 16 – 25 jaar, vmbo 4, mbo of hbo klassen. Voor cursisten die een stage of een baan moeten zoeken is deze game een eyeopener voor de mogelijkheden die social media biedt en ook voor de risico’s die je loopt met social media profielen en berichten op social media.

Waarom deze workshop

Omdat wij het belangrijk vinden dat jongeren zich bewust zijn van wat social media voor hen kan betekenen wanneer zij solliciteren. Dat ze weten wat de kansen zijn, maar dat ze ook weten waar de risico’s liggen. Bij een stageplaats of een baan zoeken speelt wat je doet met en op social media tegenwoordig een belangrijke rol. Daarnaast geloven we dat jongeren uitdaging nodig hebben om ergens bewust van te worden. Daarom hebben we geen droge les gemaakt waarin we vertellen wat ze allemaal niet moeten doen, maar hebben we een interactieve serious game ontwikkeld waarbij de jongeren zelf op zoek gaan naar grenzen en een eigen mening over het onderwerp vormen.

Wat investeer je en wat krijg je

Bij dit product hoort een investering van: € 250,-excl. btw

Dit krijg je daarvoor:

Bij deze workshop krijg je:
+ Het materiaal voor een interactieve workshop
+ Vullend programma van 1,5 uur
+ Veel spelopdrachten en rollenspellen

We  discussion
Wij geloven in bewustwording door voorbeelden te laten zien, theorie uit te leggen en vooral: in gesprek gaan. Daarom is de workshop praktisch, actueel en interactief van aard. Geen droge stof, maar leuke en interessante cases en met elkaar in discussie gaan!

Reviews

Er zijn nog geen reviews. Heb je dit product afgenomen?

Voeg je review toe!

Er zijn nog geen reviews.

Heb je dit product afgenomen? Voeg je review toe!

Schrijf als eerste een review over “Workshop ‘Social media en solliciteren’”

Show Right Sidebar:
MENU