Workshop Sketchnotes maken

5.00 uit 5 gebaseerd op 1 beoordeling
reacties / reactie toevoegen
Categorie:

Door middel van tekenen, schetsen en doodlen kunnen jongeren lesstof veel beter onthouden!

In deze workshop leren jongeren om te gaan met het maken van notities. Hoe? In de vorm van doodlen en sketchnoten. Op een speelse wijze leren de jongeren tekst om te zetten in een schets. Hierdoor leren ze connectie te maken tussen verbaal en visueel en zal het de creativiteit bevorderen en daardoor kunnen zij de lesstof beter onthouden. Met als doel de jongeren bewust te maken van het nut van notities en aantekeningen en hoe zij deze op een leuke manier kunnen maken!
We beginnen met een introductie over het sketchnoten, wat is dat nou precies en waar komt het vandaan? Daarna maken de jongeren al tekenend kennis met het fenomeen sketchnoten. Daarin nemen we het stigma ‘maar ik kan toch niet tekenen’ onder de loep, want -geloof ons maar- iedereen kan tekenen. De jongeren leren waarom sketchnoten zo effectief is en wat het doet met je brein. Daarnaast gaan ze natuurlijk zelf een aantal sketchnotes maken. En het mooie hiervan is, ze kunnen de nieuwe kennis meteen na de workshop toepassen!

€250,00

Category: .
IMG_8583

Voor wie is deze workshop?

De worskhop ‘Sketchnotes maken’ is bestemd voor jongeren in de leeftijd van 16 tot 25 jaar, examenjaar middelbare school, mbo of hbo. Deze workshop is een handige eerste opstap voor jongeren om beter om te gaan met het maken van effectieve notities, waardoor ze de lesstof beter zullen onthouden!

Waarom deze workshop over sketchnotes

Notities maken is een vast onderdeel bij veel colleges en lessen. Van jongeren wordt dan ook vaak verwacht dat zij weten hoe zij een notitie moeten maken. Het viel ons op dat dit vaak niet zo is! De notities die jongeren maken zijn vaak letterlijk van de presentatie overgeschreven. Daardoor gaat er helaas veel informatie verloren. Door middel van sketchnoten kun je dit voorkomen. Door een schets of tekening van nieuwe informatie te maken blijft het namelijk beter in je hoofd zitten, en zul je het later ook makkelijker weer naar boven kunnen halen. Daarnaast is het ook gewoon ontzettend leuk om een sketchnote te maken!

Wat investeer je en wat krijg je

Bij dit product hoort een investering van: € 250,-excl. btw

Dit krijg je daarvoor:

Bij deze workshop krijg je:
+ Vullend programma van 1,5 uur
+ Veel opdrachten en interactie
+ Huiswerkopdracht
+ Leuke verrassing voor de beste cursist

Optioneel is het mogelijk dat wij het tekenmateriaal verzorgen. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Geschikt voor iedereen!
De workshop is zo opgezet dat deze te volgen is voor iedereen die een potlood kan vasthouden. Je hoeft niet goed te kunnen tekenen of veel kennis te hebben van sketchen. 

5.00 out of 5

1 review for Workshop Sketchnotes maken

  1. 5 van 5

    :

    Deze workshop heeft mij echt geholpen! Als student zijnde volg ik veel en lange college’s en om eerlijk te zijn vind ik het vaak erg moeilijk om zolang mijn concentratie vast te houden. Ik heb dan de neiging om weg te dromen en zit dan eigenlijk mijn tijd te verdoen. Maar sinds ik deze workshop heb gevolgd maak ik elke les sketchnotes. Niet alleen handig in de les, maar ook erna, als ik een toets moet leren. Ik heb er nu een visueel beeld bij en dat onthoud je veel beter dan een lap tekst.

    Overigens ben ik echt geen kunstenaar, maar dat geeft niet: zolang ik het zelf maar begrijp. Eigenlijk had ik gewild dat ik al veel eerder zo’n workshop had gehad, op de middelbare school al om precies te zijn. Dit was zo handig geweest om te leren voor mijn eindexamens!

Add Review

Voeg je mening toe!

Show Right Sidebar:
MENU