Serious game: Help Vera, Stop cyberpesten

5.00 uit 5 gebaseerd op 1 beoordeling
reacties / reactie toevoegen

De serious game ‘Help Vera, stop cyberpesten’ behandelt het thema ‘pesten in tijden van internet en social media’. Het doel van deze game is jongeren bewust maken van de gevolgen van pesten en de rol van digitale media daarin.

In de game nemen de cursisten de rol aan van detective. Samen moeten ze ontdekken wie de cyberpester is binnen de vriendengroep van de game. De kracht van deze game schuilt in het met elkaar in gesprek gaan en meningen en ervaringen uitwisselen.
Behalve de game is er ook een workshop waarin we dieper op het pesten ingaan.
Wat is pesten? Waarom doen mensen dat? Wat kunnen wij doen om het te voorkomen?

€499,00

Help vera: Stop cyberpesten

Voor wie is deze game?

‘Help Vera’ is ontwikkeld voor jongeren in de leeftijd van 14 tot 20 jaar, van bovenbouw vmbo tot eerste klassen hbo. In groepen waarin pesten een actueel thema is, kan deze game een waardevolle rol spelen. Maar ook in groepen waarin pesten niet perse een onderwerp van gesprek is, kan de discussie over cyberpesten helpen in de bewustwording.

Waarom deze game

Omdat (on)Wijsheid het belangrijk vindt dat jongeren zich bewust zijn van wat social media voor hen kan betekenen, maar dat ze ook weten waar de gevaren liggen. Cyberpesten is één van deze gevaren.

Daarnaast geloven we dat jongeren uitdaging nodig hebben om ergens bewust van te worden. Daarom hebben we geen droge les gemaakt waarin we vertellen wat ze allemaal niet moeten doen, maar hebben we een interactieve serious game ontwikkeld waarbij de jongeren zelf op zoek gaan naar grenzen en een eigen mening over het onderwerp vormen.

Wat investeer je en wat krijg je

Bij dit product hoort een investering van: € 499,-excl. btw

Dit krijg je daarvoor:

Dit krijg je:
+ Interactieve game waarbij leerlingen zowel offline als online op zoek gaan naar een cyberpester.
+ Lesbrief met daarin vragen en discussiepunten voor de klas.
+ Vullend programma van 3 uren.
+ Huiswerkopdracht waarbij de klas thuis aan de slag kan gaan en je een week later een follow-up kunt houden.
+ Certificaat ‘Wij zijn tegen Cyberpesten’ voor de klas.

helpvera

We  discussion
Wij geloven in bewustwording door voorbeelden te laten zien, theorie uit te leggen en vooral: in gesprek gaan. Daarom is de game praktisch, actueel en interactief van aard.

5.00 out of 5

1 review for Serious game: Help Vera, Stop cyberpesten

  1. 5 van 5

    :

    Ik vond het echt heel leerzaam. En dat je dingen ook wel herkent. Dat je mensen toch dingen wilt meegeven dat pesten er gewoon niet bij hoort. Dat het gewoon normaal moet zijn, dat je normaal met mensen om moet gaan.

Add Review

Voeg je mening toe!

Show Right Sidebar:
MENU