Ouderavond Social Media

5.00 uit 5 gebaseerd op 2 beoordelingen
reacties / reactie toevoegen
Categorie:

De ouderavond Social Media behandelt het thema ‘online media en uw kind’. Het doel van deze avond is ouders bewust maken van de invloed van online en social media op hun kind en hoe ze hier mee om kunnen gaan. De kracht van de ouderavond schuilt in het bijpraten van de ouders over online media, maar vooral ook het met elkaar in gesprek gaan en meningen en ervaringen uitwisselen. Leren door te delen! Samen ontdekken we deze generatie online.

€299,00

Category: .

Zo ziet de avond eruit

De standaard opbouw van een ouderavond Social Media bestaat uit drie onderdelen. Je kunt hiernaast meer lezen per gedeelte. Natuurlijk is het ook mogelijk om deze indeling op maat aan te passen naar je eigen wensen of die van je school.

Na afloop van de ouderavond krijgen alle ouders in ieder geval een handout uitgereikt met daarop aanvullende informatie over online media en een aantal adviezen die ze thuis in de praktijk kunnen brengen. Want Generatie Online stopt niet wanneer de ouders weer naar huis gaan; dan begint het pas!

Deel 1: Interactieve presentatie over online media

We geven in ± 45 minuten een frisse kijk op de huidige online maatschappij, bespreken spraakmakende cases en laten de kansen en gevaren van social media zien. We gaan hierin natuurlijk zoveel mogelijk de interactie aan met de ouders.

Deel 2: Discussie en ervaringen uitwisselen

De ouders kunnen heel veel van elkaar leren. Daarom laten we hen aan de hand van workshopmateriaal ± 45 minuten met elkaar discusseren over de onderwerpen die je school zelf kan aanleveren. Zo komen je eigen vragen goed aan bod en krijgen de ouders ook van anderen te horen hoe die omgaan met hun jongeren. Deze gesprekken zijn super leerzaam!

Deel 3: Beantwoorden van vragen en afronding

Natuurlijk zijn aan het einde van de avond nog niet alle vragen helemaal beantwoord. Daarvoor is het onderwerp te complex. Aan het einde van de avond geven we de ouders de gelegenheid om hun onbeantwoorde vragen bij ons achter te laten. Wij zoeken het antwoord en koppelen dit of op de avond zelf, of in de week erna, terug aan de school.

ouderavond-doelgroep

Voor wie is deze ouderavond?

De ouderavond Social Media is bedoeld voor ouders van kinderen die opgroeien met online media. Dit zijn kinderen in de leeftijd van ongeveer 8 tot 18 jaar.

Daarnaast kan de ouderavond tegelijkertijd ook heel interessant zijn voor docenten die met deze kinderen werken. Docenten spelen immers ook een grote rol in de ontwikkeling van kinderen.

Waarom deze ouderavond Social Media

Wij werken zelf als docent Mediawijsheid in het onderwijs en merken daarbij hoeveel invloed online media op jongeren hebben. Wij vinden het belangrijk om jongeren bewust te maken van wat online media voor hen kan betekenen en weten waar de gevaren liggen.

Tegelijkertijd vinden we het minstens zo belangrijk dat ouders op diezelfde manier bewust worden van de invloed die online media heeft op hun kind. We merken dat veel ouders vaak nog weinig weten van wat hun kinderen op online gebied tegenkomen. Met deze ouderavond willen we ouders bijpraten, met elkaar in discussie laten gaan en uiteindelijk stimuleren met hun kind in gesprek in te gaan.

We zien het als een uitdaging en dankbare taak om op deze manier de bewustwording van online media onder jongeren én hun ouders te vergroten. We komen dus graag langs voor deze ouderavond Social Media.

Wat investeer je en wat krijg je

Bij dit product hoort een investering van: € 299,-excl. btw

Dit krijg je daarvoor:

Vooraf:
+ Frisse uitnodiging die je naar de ouders kunt sturen
+ Inventarisatie van vragen/cases bij je docententeam en ouders

Tijdens de 2 uren durende ouderavond:
+ Interactieve presentatie over online media
+ Discussie en ervaringen uitwisselen a.h.v praktisch workshopmateriaal
+ Beantwoorden van vragen en afronding

Na afloop:
+ Hand-out met praktische informatie voor thuis
+ Beantwoording van alle vragen die niet tijdens de ouderavond behandeld zijn

De avond is per budget op maat in te delen
Wil je de ouderavond anders indelen? Heb je een beperkt budget? Dat kan natuurlijk ook. Wij denken graag met je mee om tot een waardevolle ouderavond te komen!

We  discussion
Wij geloven in bewustwording door voorbeelden te laten zien, theorie uit te leggen en vooral: in gesprek gaan. Daarom is de ouderavond praktisch, actueel en interactief van aard. Geen droge stof, maar leuke en interessante cases en met elkaar in discussie gaan!

Huiswerk: onze praktische handout
Natuurlijk stopt het praten over online media niet na de ouderavond. Daarom geven we een hand-out mee met aanvullende informatie en tips voor thuis.

Geen vraag onbeantwoord
We vinden het ontzettend belangrijk om ouders het gevoel te geven dat ze antwoord op al hun vragen hebben gekregen. Daarom geven we na afloop via e-mail nog antwoord op de vragen die we tijdens de ouderavond niet konden behandelen.

5.00 out of 5

2 reviews for Ouderavond Social Media

 1. 5 van 5

  :

  Geweldige (inter)actieve ouderavond gehad: aanrader!

  Ouders en school konden hun vragen kwijt en kregen wat ze hoopten. Geert zorgt voor alerte en zorgvuldige voorbereiding. Friso hield een dynamische interactieve presentatie met veel leuke en inzichtgevende feiten over wat jongeren zoal beleven online: genoeg aanknopingspunten om als opvoeders zelf ook op avontuur te gaan en de jongeren niet alleen een heel klein beetje bij te blijven maar ook bij ze te blijven.

 2. 5 van 5

  :

  Ik heb me geen seconde verveeld!

  Onlangs heeft “(on)wijsheid” een ouderavond op onze school verzorgd. Het was een boeiende avond met veel zinvolle informatie, aansprekende voorbeelden en interactie. Ik heb me geen seconde verveeld en ben veel wijzer geworden op het gebied van socail media en opgroeiende kinderen. Bedankt!

Add Review

Voeg je mening toe!

Show Right Sidebar:
MENU