Lespakket Vitaal- en Wereldburgerschap

Het lespakket Vitaal- en Wereldburgerschap behandelt allerlei thema’s rondom de maatschappij. Het doel van dit lespakket is jongeren meer bewustmaken van hoe verschillend mensen van elkaar kunnen zijn en waarom dat helemaal geen probleem zou moeten zijn!

Het lespakket bestaat uit 7 lessen verdeeld over 2 hoofdthema’s. Deze thema’s zijn voor de jongeren belangrijk, relevant, maar vaak ook herkenbaar.

De kracht van de lessen schuilt in interactie. Om jongeren bewust te krijgen van de kansen en gevaren van de online mediawereld, is het essentieel om hierover met ze in gesprek te gaan, meningen uit te wisselen en discussie te voeren!

€499,00

Category: . Tag: .

2 thema’s | 7 lessen

Thema 1: Gezond & bewust

Les 1 – Milieubewustzijn
Les 2 – De Voedingsindustrie
Les 3 – Verslaving


In de eerste drie lessen kijken we naar de gezondheid van Nederland, van de wereld en naar die van jezelf! Ben jij bewust bezig met voeding? Ben jij milieubewust? Ben jij verslavingsgevoelig? En mensen in je omgeving?

Thema 2: Discriminatie, tolerantie & mensenrechten

Les 4 – Geloof
Les 5 – Seksualiteit
Les 6 – Racisme
Les 7 – Mensenrechten


In deze volgende vier lessen kijken we naar discriminatie. Er zijn genoeg mensen die niet zijn zoals jij. Een ander geloof, een andere cultuur, een andere seksuele voorkeur. In deze vier lessen bespreken we hoe jij naar deze onderwerpen kijkt.

jongeren

Voor wie is Vitaal- en Wereldburgerschap?

Wij zijn van mening dat kennis van de maatschappij en van elkaar onmisbaar is voor jongeren in de leeftijd van 14 tot 20 jaar, van bovenbouw vmbo tot eerste klassen hbo. Ben je geïnteresseerd in een lespakket voor jongeren buiten deze categorie? Dan is dit lespakket aanpasbaar voor deze doelgroepen. Vraag hiervoor gerust naar de mogelijkheden.

Waarom dit lespakket

Het liefst bereiken we zoveel mogelijk scholen en jongeren. Dat kunnen wij niet alleen, daar hebben we andere docenten voor nodig. Daarom hebben we onze kennis en ervaring gebundeld in een compleet lespakket, zodat bewustwording en begrip zich kan verspreiden als een olievlek!

Wat investeer je en wat krijg je

Bij dit product hoort een investering van: € 499,-excl. btw

Dit krijg je daarvoor:

In het lespakket Vitaal- en Wereldburgerschap zitten:
+ 7 volledig verzorgde interactieve lessen
+ Reader voor de docent
+ Reader voor studenten met logo van jouw onderwijsinstelling
+ Uitleg per sheet voor de docent
+ Passende eindopdracht en huiswerkopdrachten

Fris vormgegeven
Alle sheets zijn vormgegeven met grote afbeeldingen, pakkende teksten, overzichtelijke theoretische modellen en uitdagende stellingen. En dat in een stijl die jongeren aanspreekt!

We  discussion
Wij geloven in bewustwording door voorbeelden te laten zien, theorie uit te leggen en vooral: in gesprek gaan. Daarom zijn de lessen praktisch, actueel en interactief van aard. Geen droge stof, maar leuke en interessante cases en met elkaar in discussie gaan!

Direct aan de slag
We willen het de docent zo makkelijk mogelijk maken om met onze lespakketten aan de slag te kunnen. Maar mocht extra ondersteuning nodig zijn dan staan wij altijd voor je klaar!

Reviews

Er zijn nog geen reviews. Heb je dit product afgenomen?

Voeg je review toe!

Er zijn nog geen reviews.

Heb je dit product afgenomen? Voeg je review toe!

Schrijf als eerste een review over “Lespakket Vitaal- en Wereldburgerschap”

Show Right Sidebar:
MENU