Lespakket Politiek

Politiek. Iets wat vele jongeren en volwassenen saai vinden, maar wij hebben ons best gedaan om het vak dynamischer te maken. En volgens ons (en de jongeren) is dat goed gelukt! In dit lespakket starten jongeren hun eigen politieke partij.

Het lespakket bestaat uit 9 lessen verdeeld over 3 hoofdthema’s. Deze thema’s zijn belangrijk en relevant voor de maatschappij, maar ook aansluitend op de belevingswereld van de jongeren. Dat wordt nog wel eens vergeten bij het vak politiek.

De kracht van de lessen schuilt in interactie. Het is essentieel om tijdens deze lessen met jongeren in gesprek te gaan, meningen uit te wisselen en discussie te voeren. Zoals men in de politiek ook doet!

€499,00

Category: . Tag: .

3 thema’s | 9 lessen

Thema 1: Wereldpolitiek en politiek in Nederland

Les 1 – Wereldpolitiek
Les 2 – Politiek in Nederland


In de eerste twee lessen nemen we een kijkje bij de wereldpolitiek en de Nederlandse politiek. Belangrijke termen als kapitalisme, communisme, links en rechts komen langs. Verder discussiëren we over de beste manier om de wereld te regeren!

Thema 3: Campagne

Les 6 – Stemmen werven
Les 7 – Debatteren
Les 8 – Verkiezingsuitslag
Les 9 – Regeren


In de laatste lessen gaan we een verkiezing meemaken. We gaan stemmen werven, debatteren en natuurlijk bekend maken wie de winnaar is. De winnaar kiest een aantal ministers uit, maar de tegenpartij speelt kritische journalist en mag ze aan een vragenvuur onderwerpen. Mocht er nog een les over zijn, dan kunnen we nog een les ‘regeren’. In deze les kiezen de ministers wat er gebeurt!

Thema 2: Partijvorming

Les 3 – Standpunten
Les 4 – Huisstijl
Les 5 – Video


In deze drie lessen gaan we aan de slag met eigen politieke partijen. Waar staan jullie voor? Wat voor logo en slogan hebben jullie? En wat voor TV-spotje zouden jullie moeten maken?

jongeren

Voor wie is Politiek?

Wij zijn van mening dat kennis van het politieke spel onmisbaar is voor jongeren in de leeftijd van 14 tot 20 jaar, van bovenbouw vmbo tot eerste klassen hbo. Dat lijkt misschien overdreven, maar wij vinden dat jongeren moeten weten hoe de politiek werkt, hoe invloedrijk deze is en wat je zelf kunt doen om de wereld (of in ieder geval de wereld om je heen) een betere plek te maken.

Ben je geïnteresseerd in een lespakket voor jongeren buiten deze categorie? Dan is dit lespakket aanpasbaar voor deze doelgroepen. Vraag hiervoor gerust naar de mogelijkheden.

Waarom dit lespakket

Het liefst bereiken we zoveel mogelijk scholen en jongeren. Dat kunnen wij niet alleen, daar hebben we andere docenten voor nodig. Daarom hebben we onze kennis en ervaring gebundeld in een compleet lespakket, zodat bewustwording en begrip zich kan verspreiden als een olievlek!

Wat investeer je en wat krijg je

Bij dit product hoort een investering van: € 499,-excl. btw

Dit krijg je daarvoor:

In het lespakket Politiek zitten:
+ 9 volledig verzorgde interactieve lessen
+ Reader voor de docent
+ Reader voor studenten met logo van jouw onderwijsinstelling
+ Uitleg per sheet voor de docent
+ Passende eindopdracht en huiswerkopdrachten

Fris vormgegeven
Alle sheets zijn vormgegeven met grote afbeeldingen, pakkende teksten, overzichtelijke theoretische modellen en uitdagende stellingen. En dat in een stijl die jongeren aanspreekt!

We  discussion
Wij geloven in bewustwording door voorbeelden te laten zien, theorie uit te leggen en vooral: in gesprek gaan. Daarom zijn de lessen praktisch, actueel en interactief van aard. Geen droge stof, maar leuke en interessante cases en met elkaar in discussie gaan!

Direct aan de slag
We willen het de docent zo makkelijk mogelijk maken om met onze lespakketten aan de slag te kunnen. Maar mocht extra ondersteuning nodig zijn dan staan wij altijd voor je klaar!

Reviews

Er zijn nog geen reviews. Heb je dit product afgenomen?

Voeg je review toe!

Er zijn nog geen reviews.

Heb je dit product afgenomen? Voeg je review toe!

Schrijf als eerste een review over “Lespakket Politiek”

Show Right Sidebar:
MENU