Lespakket Mediawijsheid

Het lespakket Mediawijsheid behandelt het thema ‘jongeren en online media’. Het doel van dit lespakket is jongeren meer bewustmaken van hoe ze met online media omgaan.

Het lespakket bestaat uit 9 lessen verdeeld over 4 thema’s.
Deze thema’s zijn voor de jongeren belangrijk, relevant, maar vaak ook herkenbaar.

De kracht van de lessen schuilt in interactie. Om jongeren bewust te krijgen van de kansen en gevaren van de online mediawereld, is het essentieel om hierover met ze in gesprek te gaan, meningen uit te wisselen en discussie te voeren!

€499,00

4 thema’s | 9 lessen

Thema 1: De toekomst is nu

Les 1 – De wereld leest mee
Les 2 – Vroeger was niet alles beter


In dit blok worden de verschillen in mediagebruik tussen vroeger en nu besproken. Behalve de historie van social media, wordt er ook gekeken naar de verschillende generaties en hoe zij omgaan met de huidige ontwikkelingen in de media. Wat vinden opa en oma van Facebook? Waarom willen ouders dat jongeren niet zo veel naar hun mobiel kijken? En waarom plaatsen jongeren foto’s van zichzelf online waar ze later spijt van krijgen?

Thema 3: Marketing & branding

Les 5 – Viral marketing
Les 6 – 15 minutes of fame
Les 7 – Personal branding


In dit blok wordt er dieper ingegaan op reclame en merken. Wat maakt reclame zo leuk? Waarom sturen we graag filmpjes door? Waarom willen we graag in de schijnwerpers staan? Waarom kijken we graag naar anderen? In de laatste les van dit blok gaan de cursisten bewust bezig met hun persoonlijke merk. Wie ben ik op het internet? Hoe kom ik over? En wil ik me ook op een professionele manier tonen?

Thema 2: Online veiligheid

Les 3 – Cybersafety
Les 4 – Cyberpesten


In dit blok wordt er meer ingegaan in op de directe gevaren van internet en social media. In het specifiek gaat het over cybermisdaad (phishing, skimming, hacken e.d) en iets wat helaas dichter bij de wereld van de cursist ligt: online pesten. In de lessen wordt er gediscussieerd over hoe je om moet gaan met dit soort situaties en hoe je ze kunt voorkomen. Is online pesten erger dan offline pesten? Welke berichten zijn te vertrouwen?

Thema 4: Burgerparticipatie

Les 8 – Burgerjournalistiek
Les 9 – Overheid 2.0


In dit blok gaan we in op twee belangrijke ontwikkelingen omtrent social media en burgerschap. Ten eerste verandert de media en journalistiek aanzienlijk doordat de iedereen foto’s maakt, video’s maakt en berichten schrijft. Daarnaast gaat de overheid steeds socialer om met haar burgers omdat deze burgers daar (mede dankzij behoefte van social media) steeds meer behoefte aan hebben.

jongeren

Voor wie is Mediawijsheid?

Het lespakket Mediawijsheid is ontwikkeld voor mbo-4-studenten (1e en 2e jaar). Wij zijn van mening dat kennis van de online wereld onmisbaar is voor jongeren in de leeftijd van 14 tot 20 jaar, van bovenbouw vmbo tot eerste klassen hbo.

Ben je geïnteresseerd in een lespakket voor jongeren binnen deze categorie, anders dan mbo-4-studenten (1e en 2e jaar)? Dan is dit lespakket aanpasbaar voor deze doelgroepen. Vraag hiervoor even naar de mogelijkheden.

Waarom dit lespakket

Wij vinden het belangrijk dat jongeren zich bewust zijn van wat online media voor hen kan betekenen, maar dat ze ook weten waar de gevaren liggen.

Het liefst bereiken we zoveel mogelijk scholen en jongeren. Dat kunnen wij niet alleen, daar hebben we andere docenten voor nodig. Daarom hebben we onze kennis en ervaring gebundeld in een compleet lespakket, zodat bewustwording van de online mediawereld zich kan verspreiden als een olievlek!

Wat investeer je en wat krijg je

Bij dit product hoort een investering van: € 499,-excl. btw

Dit krijg je daarvoor:

In het lespakket Mediawijsheid zitten:
+ 9 volledig verzorgde interactieve lessen
+ Interactieve presentaties met beeld en geluid
+ Reader voor de docent
+ Reader voor studenten met logo van jouw onderwijsinstelling
+ Uitleg per sheet voor de docent
+ Passende eindopdracht en huiswerkopdrachten

Fris vormgegeven
Alle sheets zijn vormgegeven met grote afbeeldingen, pakkende teksten, overzichtelijke theoretische modellen en uitdagende stellingen. En dat in een stijl die jongeren aanspreekt.

We  discussion
Wij geloven in bewustwording door voorbeelden te laten zien, theorie uit te leggen en vooral: in gesprek gaan. Daarom zijn de lessen praktisch, actueel en interactief van aard. Geen droge stof, maar leuke en interessante cases en met elkaar in discussie gaan!

Direct aan de slag
We willen het de docent zo makkelijk mogelijk maken om met het lespakket (on)Wijsheid aan de slag te kunnen. Daarom zit er een uitleg bij elke sheet van elke les. Extra ondersteuning nodig? Wij staan altijd voor je klaar!

Reviews

Er zijn nog geen reviews. Heb je dit product afgenomen?

Voeg je review toe!

Er zijn nog geen reviews.

Heb je dit product afgenomen? Voeg je review toe!

Schrijf als eerste een review over “Lespakket Mediawijsheid”

Show Right Sidebar:
MENU