Complete aanbod

Wij bieden onderwijsmateriaal aan gericht op maatschappelijke onderwerpen! Onderwijsmateriaal dat we zelf maken maar ook materiaal dat door andere ontwikkelaars wordt gemaakt. Denk aan lespakketten, workshops, games, ouderavonden en meer.

Voorwaarde: we willen dat het kwalitatief goed is. En met kwaliteit bedoelen we niet alleen dat inhoudelijk goed moet zijn, maar ook dat het aansluit op de belevingswereld van kinderen en jongeren!

Bekijk hieronder ons complete aanbod:

Showing 1–10 of 11 results

Gastles Online veiligheid & Cyberpesten

cyberpesten
[vc_column…

Er zijn vele vragen op het gebied van online veiligheid. Wat is phishing en wat is skimming? Wat is hacken? Hoe werkt dat? Is online pesten erger dan offline pesten? Wat moet ik doen als ik online wordt gepest? Hoe zorg ik ervoor dat ik online veilig ben?

Deze vragen (en vele andere) behandelen we samen met de kinderen / jongeren tijdens deze gastles. De kracht van onze lessen schuilt in interactie. Om de doelgroep bewust te krijgen van de kansen en gevaren van de online mediawereld is het essentieel om hierover met ze in gesprek te gaan, meningen uit te wisselen en discussie te voeren!

Meer info

Gastles Personal Branding

[vc_single_image image=”5409″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”…

Je online visitekaartje!
Wie ben ik op het internet? Hoe kom ik over? En wil ik me ook op een professionele manier tonen? In deze gastles gaan we bewust bezig met het persoonlijke merk, ook wel personal brand genoemd.

Deze vragen (en vele andere) behandelen we samen met de jongeren tijdens deze gastles. De kracht van onze lessen schuilt in interactie. Om de doelgroep bewust te krijgen van de kansen en gevaren van de online mediawereld is het essentieel om hierover met ze in gesprek te gaan, meningen uit te wisselen en discussie te voeren!

Meer info

Gastles Social Media

[vc_single_image image=”5409″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”…

In deze gastles Social Media worden de verschillen in mediagebruik tussen vroeger en nu besproken. Behalve de historie van social media, wordt er ook gekeken naar de verschillende generaties en hoe zij omgaan met de huidige ontwikkelingen in de media. Wat vinden opa en oma van Facebook? Waarom willen ouders dat jongeren niet zo veel naar hun mobiel kijken? En waarom plaatsen jongeren foto’s van zichzelf online waar ze later spijt van krijgen?

Deze vragen (en vele andere) behandelen we samen met de kinderen / jongeren tijdens deze gastles. De kracht van onze lessen schuilt in interactie. Om de doelgroep bewust te krijgen van de kansen en gevaren van de online mediawereld is het essentieel om hierover met ze in gesprek te gaan, meningen uit te wisselen en discussie te voeren!

Meer info

Lespakket Mediawijsheid

4 thema’s | 9 lessen

Het lespakket Mediawijsheid behandelt het thema ‘jongeren en online media’. Het doel van dit lespakket is jongeren meer bewustmaken van hoe ze met online media omgaan.

Het lespakket bestaat uit 9 lessen verdeeld over 4 thema’s.
Deze thema’s zijn voor de jongeren belangrijk, relevant, maar vaak ook herkenbaar.

De kracht van de lessen schuilt in interactie. Om jongeren bewust te krijgen van de kansen en gevaren van de online mediawereld, is het essentieel om hierover met ze in gesprek te gaan, meningen uit te wisselen en discussie te voeren!

Meer info

Lespakket Politiek

3 thema’s | 9 lessen

Politiek. Iets wat vele jongeren en volwassenen saai vinden, maar wij hebben ons best gedaan om het vak dynamischer te maken. En volgens ons (en de jongeren) is dat goed gelukt! In dit lespakket starten jongeren hun eigen politieke partij.

Het lespakket bestaat uit 9 lessen verdeeld over 3 hoofdthema’s. Deze thema’s zijn belangrijk en relevant voor de maatschappij, maar ook aansluitend op de belevingswereld van de jongeren. Dat wordt nog wel eens vergeten bij het vak politiek.

De kracht van de lessen schuilt in interactie. Het is essentieel om tijdens deze lessen met jongeren in gesprek te gaan, meningen uit te wisselen en discussie te voeren. Zoals men in de politiek ook doet!

Meer info

Lespakket Vitaal- en Wereldburgerschap

2 thema’s | 7 lessen

Thema 1: Gezond…

Het lespakket Vitaal- en Wereldburgerschap behandelt allerlei thema’s rondom de maatschappij. Het doel van dit lespakket is jongeren meer bewustmaken van hoe verschillend mensen van elkaar kunnen zijn en waarom dat helemaal geen probleem zou moeten zijn!

Het lespakket bestaat uit 7 lessen verdeeld over 2 hoofdthema’s. Deze thema’s zijn voor de jongeren belangrijk, relevant, maar vaak ook herkenbaar.

De kracht van de lessen schuilt in interactie. Om jongeren bewust te krijgen van de kansen en gevaren van de online mediawereld, is het essentieel om hierover met ze in gesprek te gaan, meningen uit te wisselen en discussie te voeren!

Meer info
5.00 van 5

Ouderavond Social Media

Zo ziet de avond eruit

[vc_column width=”1/1″ offset=”vc_col-lg-offset-0…

De ouderavond Social Media behandelt het thema ‘online media en uw kind’. Het doel van deze avond is ouders bewust maken van de invloed van online en social media op hun kind en hoe ze hier mee om kunnen gaan. De kracht van de ouderavond schuilt in het bijpraten van de ouders over online media, maar vooral ook het met elkaar in gesprek gaan en meningen en ervaringen uitwisselen. Leren door te delen! Samen ontdekken we deze generatie online.

Meer info
5.00 van 5

Serious game: Help Vera, Stop cyberpesten

[vc_single_image image=”5366″ border_color=”grey”…

De serious game ‘Help Vera, stop cyberpesten’ behandelt het thema ‘pesten in tijden van internet en social media’. Het doel van deze game is jongeren bewust maken van de gevolgen van pesten en de rol van digitale media daarin.

In de game nemen de cursisten de rol aan van detective. Samen moeten ze ontdekken wie de cyberpester is binnen de vriendengroep van de game. De kracht van deze game schuilt in het met elkaar in gesprek gaan en meningen en ervaringen uitwisselen.
Behalve de game is er ook een workshop waarin we dieper op het pesten ingaan.
Wat is pesten? Waarom doen mensen dat? Wat kunnen wij doen om het te voorkomen?

Meer info

Workshop ‘Liefde in tijden van internet’

liefde-internet2
[vc_column…

In deze workshop bespreken we het onderwerp internet en liefde. Over het algemeen een mooi onderwerp en voor iedereen relevant. Maar wat voor invloed heeft de huidige informatietechnologie op liefde? Wat is de invloed van social media? Van WhatsApp? Hoe  verandert het ons en onze relatie tot elkaar?

Deze vragen (en vele andere) behandelen we samen met de jongeren tijdens deze workshop. De kracht van ons materiaal schuilt in interactie, discussie en simpelweg met elkaar praten!

Meer info

Workshop ‘Social media en solliciteren’

Depositphotos_57954769_original
[vc_column…

Al gamend ontdekken jongeren de mogelijkheden en risico’s van social media bij het zoeken naar een stage of baan.

Deze workshop is een groepsspel en behandelt het thema ‘stage zoeken/solliciteren en social media’. Het doel van deze workshop is jongeren op een speelse manier bewust maken van de mogelijkheden van social media om een vacature te vinden en om positief op te vallen bij bedrijven. Tegelijkertijd worden ze bewust van de mogelijke gevolgen van een negatief imago op social media.

De cursisten gaan eerst een stage/baan zoeken via social media. Ook leren ze positief op te vallen bij bedrijven bij het solliciteren, door gebruik te maken van digitale media voor het maken van een (aanvullende) motivatiebrief of CV. Aan de andere kant leren ze ook hoe bedrijven kijken naar sollicitanten met een negatief imago op social media. Van alle sollicitanten wordt 25% niet uitgenodigd op gesprek op grond van wat een bedrijf van de sollicitant op social media vindt. De kracht van deze workshop schuilt in het met elkaar in gesprek gaan en meningen en ervaringen uitwisselen doormiddel van rollenspellen.

Meer info
Show Right Sidebar:
MENU